Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /customers/0/c/6/travmundo.nl/httpd.www/wp-content/plugins/fonts-add/public/wsgf-load-style.php on line 27

Travmundo

Gezondheidszorg

Gezondheidszorg

Het is een situatie waar niemand aan wil denken terwijl de vakantie voorbereidingen in volle gang zijn. Maar toch is het belangrijk om er even bij stil te staan. Het is nu eenmaal een feit dat mensen die tot onze doelgroep behoren vaker medische hulp nodig hebben.

Wij vinden het belangrijk om op de hoogte te zijn van uw (veranderde) gezondheidssituatie en willen hierbij graag adviseren en ondersteunen. En omdat wij onze gasten de best mogelijke zorg willen bieden werken wij op locatie samen met internationaal opgeleide artsen. De door ons gecontracteerde klinieken hebben overeenkomsten met buitenlandse zorgverzekeraars.

Als u een arts wilt bezoeken, neem dan zo mogelijk eerst contact op met de TravMundo medewerker. Wij schakelen dan in overleg met u onze (Engelssprekende) arts in en kunnen zo een vinger aan de pols houden. Bij een eventuele ziekenhuis opname is het verstandig om direct contact op te nemen met de alarmcentrale van uw verzekeringsmaatschappij. Een aantal verzekeraars stelt namelijk voorafgaande toestemming als voorwaarde voor vergoeding van de medische kosten bij ziekenhuisopname.

In acute situaties verzoeken wij om het alarmnummer 112 te bellen en contact met ons op te (laten) nemen. Onze medewerkers zijn 24 / 7 bereikbaar op het noodnummer dat u bij aankomst in het hotel ontvangt.

In Kos werken wij samen met Medicare dat gevestigd is in Kos stad. Deze kliniek is speciaal ingericht om consulten te geven en ambulante behandelingen uit te kunnen voeren. Het centrum beschikt over een volledig uitgeruste eerste hulp unit en mogelijkheden voor korte dagverpleging. Daarnaast werkt Kos Medicare samen met diverse specialisten op het eiland Kos. Omdat het particuliere medische zorg betreft moeten consulten en behandelingen veelal contant worden afgerekend, vraag daarom altijd om een gespecificeerd betalingsbewijs.

Wij adviseren een EHIC (European Health Insurance Card) mee te nemen, deze kunt u opvragen bij uw verzekeringsmaatschappij. Neem altijd een kopie van uw zorgverzekering mee en het alarmnummer.
Vergoeding van in het buitenland gemaakte ziektekosten hangt af van de polis, de polisvoorwaarden en eventuele aanvullende verzekering. Laat u voor de reis goed informeren door uw verzekeringsmaatschappij

Zorg op locatie

Op dit moment kunnen wij nog geen ADL zorg op uw vakantiebestemming aanbieden, wij hopen dit in de toekomst te kunnen realiseren.