Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /customers/0/c/6/travmundo.nl/httpd.www/wp-content/plugins/fonts-add/public/wsgf-load-style.php on line 27

Travmundo

Rolstoel & Vliegen

Rolstoel
De rolstoel kunt u gratis meenemen, mits deze aan de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij voldoet.

Bij het aanmelden van de rolstoel of ander hulpmiddel zijn onderstaande gegevens belangrijk:
*Afmeting van de rolstoel: HxBxL waarvan 2 afmetingen minder dan 85 moeten zijn in ingeklapte danwel gedemonteerde staat.
* Gewicht van de rolstoel (meer dan 60 kg altijd op aanvraag).
*Is de stoel inklapbaar.
*Is het een manuele of electrische rolstoel (1 elektrische rolstoel per vlucht toegestaan, een eventuele 2e altijd op aanvraag).
* De assistentie op de luchthaven wordt aangevraagd op basis van de informatie die u aanleverd. Het is daarom belangrijk om te melden of u zelfstandig kunt lopen, trap kunt lopen of helemaal niet kunt lopen.

Scootmobiel

Een scootmobiel kunt u gratis meenemen, mits deze aan de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij voldoet. Deze moet direct bij boeking aangemeld worden met vermelding van de afmetingen en gewicht, alleen een inklapbare scootmobiel wordt toegestaan. Voor het meenemen van een scootmobiel heeft u een medische verklaring (niet ouder dan een maand) nodig.

Medicatie en medische bagage
U mag kosteloos 15 kg extra bagage meenemen zoals verbandmaterialen, spoelvloeistoffen of medische apparatuur. Dit moet op naam en met inhoudsbeschrijving vooraf aangemeld worden.

Zorg dat u voldoende medicatie bij u heeft voor de hele vakantie, neem dit zo mogelijk in de handbagage mee. Wij adviseren altijd een kopie van de medicijnlijst mee te nemen en een medisch paspoort dat u bij uw huisarts of apotheek kunt aanvragen. Als u medicatie meeneemt die onder de opiatenwet valt (sterke pijnstillers, valium, ADHD-medicatie) moet u in het bezit zijn van een recente, gespecificeerde en ondertekende verklaring van de arts.

Medische attributen zoals looprekken, krukken en rollators mogen mee tot aan de gate maar dienen ook vooraf aangemeld te worden.

Extra informatie

Er is altijd een bevestiging nodig van de luchtvaartmaatschappij dat een rolstoel accoord is, u ontvangt daarvan een schriftelijke bevestiging die u moet kunnen tonen bij de incheck. TravMundo heeft geen enkele invloed op het al dan niet toelaten van een rolstoel op betreffende vlucht en kan niet aansprakelijk gesteld worden bij een afwijzing door de luchtvaartmaatschappij.

De passagier is zelf verantwoordelijk voor het demonteren, transportklaar en ruim op tijd aanleveren van de rolstoel. Er is op de luchthaven geen gereedschap aanwezig om de rolstoeldelen en/of de accu uit electrische rolstoelen te verwijderen.
Electrische rolstoelen:
De natte danwel droge batterij /accu van de rolstoel mag absoluut niet lekken. De rolstoel kan alleen als ruimbagage vervoerd worden als de accu is losgekoppeld, de polen geisoleerd zijn en goed is verpakt.
Indien een rolstoel niet rechtop ingeladen, vervoerd of uitgeladen kan worden dan moet de accu / batterij geheel verwijderd en apart ingecheckt te worden. Voor vervoer dient de accu / batterij in een plastic bak geplaatst te worden om zo beschadiging aan de vrachtruimen te voorkomen.

Het meenemen van een rolstoel gebeurt altijd op eigen verantwoordelijkheid. Bij schade dient u altijd een schadeformulier in te vullen op de luchthaven.
Inchecken
Wij adviseren 3 uur voor vertrek aanwezig zijn ivm de incheckprocedure.

Uw rolstoel wordt bij de check-in balie ingenomen en naar de bagageruimte gebracht, vanaf dit moment maakt u gebruik van een standaard leenrolstoel. Het assistentie team zorgt voor een juiste begeleiding naar en in het vliegtuig. Een rollator mag mee tot aan de gate. Wegens verscherpte veiligheidsmaatregelen is het niet altijd toegestaan in uw eigen (electrische) rolstoel te blijven tot aan de gate.

Houdt u er rekening mee dat gasten met een fysieke beperking altijd als 1e aan boord gaan en als laatste het vliegtuig weer verlaten i.v.m. de ruimte en hulp die nodig is om u naar en van uw stoel te begeleiden. Er is een speciaal vliegtuigstoeltje aanwezig voor de transfer in het vliegtuig, er zijn echter geen tilmaterialen aanwezig. Soms is het nodig dat er geïmproviseerd wordt. Vanwege internationale veiligheidsregels mogen gasten met een beperking alleen bij het raam plaatsnemen. Stoelen in het midden en aan gangpad, 1e rij en nooduitgangen zijn niet toegestaan. Er wordt altijd geprobeerd stoelen voorin het vliegtuig toe te wijzen, dit kan echter niet gegarandeerd worden. Bij aankomst op de luchthaven ontvangt u de rolstoel of rollator weer bij de bagageband en staat er weer assistentie klaar.